ΗΠΑ: Η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο - Νέα τυφλή δολοφονία 19 μαθητών και 2 δασκάλων

Η κουλτούρα της βίας στις ΗΠΑ δεν έχει προηγούμενο. Είναι μακράν η πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη ενώ έχει... ειρήνη. Η συνήθης είδηση είναι άγνωστοι να δολοφονούν αγνώστους χωρίς κανέναν λόγο, εντελώς αναίτια. Τελευταία α οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από μαζικές δολοφονίες σε σχολεία.

Τουλάχιστον 19 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί έπεσαν νεκροί στο δημοτικό Ρομπ (Robb Elementary School), στο Τέξας, όταν ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος εισέβαλε στον χώρο του σχολείου βαριά οπλισμένος και δολοφονούσε όποιον προλάβαινε. Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Πρόκειται για τη δεύτερη πιο πολύνεκρη επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο (δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο) στην ιστορία της χώρας. Χειρότερη όλων, η επίθεση μανιακού στο σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, το 2012. Τότε, είχαν σκοτωθεί συνολικά 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 20 μικρά παιδιά.

Συνολικά, τα τελευταία 52 χρόνια (από το 1970) έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 188 περιστατικά με πυροβολισμούς μόνο σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συνολικό απολογισμό (εξαιρουμένων των δραστών) τουλάχιστον 200 νεκρούς.

Μιλάμε για αδιανόητα περιστατικά όπου 14χρονοι δολοφονούν 12χρονους ή όπως το μακελειό στο Κολουμπάιν όπου δύο μαθητές λυκείου, 17 και 18 ετών, βαριά οπλισμένοι, σκότωσαν μέσα σε μερικά λεπτά δώδεκα συμμαθητές τους κι έναν καθηγητή (συνολικά δηλαδή 13 άτομα) προτού αυτοκτονήσουν στη βιβλιοθήκη.

Ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν είχαν καταφέρει να πυροδοτήσουν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν μαζί τους.

Οι Δημοκρατικοί έχουν δώσει μάχη να απαγορεύσουν την οπλοχρησία αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι (όρα Τραμπ), δεν το επιτρέπουν, παρά το γεγονός ότι σε κανένα περιστατικό τυφλής βίας κανείς δεν πρόλαβε να αμυνθεί, επειδή είχε ένα όπλο πάνω του.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν, συγκλονισμένος από τα περιστατικά τυφλής βίας - ειδικά στα σχολεία - είπε τον Μίλτον Φρίντμαν ότι ενώ μπορεί να ενώσει τη Δύση, δεν μπορεί να ενώσει την κοινωνία των ΗΠΑ. Την αμερικανική κοινωνία χωρίζει το μίσος, η απουσία κοινωνικού κράτους και έλλειψη παιδείας για όλους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης