ΗΠΑ - Εκλογές: Πρώτη θέση για το Fox News με 14,1 εκατ. τηλεθεατές το βράδυ των εκλογών

Η τηλεοπτική κάλυψη του δικτύου Fox News βρέθηκε στην πρώτη θέση της τηλεθέασης με 14,1 εκατομμύρια τηλεθεατές στην καλύτερη ζώνη τηλεθέασης κατά τη χθεσινή εκλογική νύχτα στις ΗΠΑ, εκνευρίζοντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και μερικούς από τους υποστηρικτές του, ανακοινώνοντας πρώιμα μία νίκη σε κρίσιμη πολιτεία για τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Στη δεύτερη θέση της τηλεθέασης βρέθηκε στο CNN της AT&T με 9,4 εκατομμύρια τηλεθεατές για τη ζώνη τηλεθέασης από τις 20:00 μέχρι τις 23:00 το βράδυ (ώρα Ανατολικής Ακτής), ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε το MSNBC της Comcast με 76 εκατομμύρια τηλεθεατές (Nielsen).

Το Fox News είναι ιδιοκτησίας της κοινοπραξίας Fox Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ, με τους σχολιαστές του αναφερόμενου τηλεοπτικού δικτύου να προωθούν την πολιτική ατζέντα του Τραμπ. Ήταν ωστόσο το μοναδικό που υποστήριζε επί τρεις ώρες ότι ο Μπάιντεν θα κερδίσει την Αριζόνα.

Η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων συνεχίζεται στις ΗΠΑ.

Το Fox News έκανε πέντε ώρες νωρίτερα από το CNN την πρόβλεψη ότι ο Μπάιντεν θα πάρει την Βιρτζίνια.

Παράλληλα, προηγήθηκε κατά 90 λεπτά της πρόβλεψης του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, μεταδίδοντας ότι ο Τραμπ θα νικήσει στη Φλόριντα.

Οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώθηκαν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης