ΗΠΑ: Εκκενώθηκαν τα γραφεία μουσουλμανικής οργάνωσης μετά από απειλητική επιστολή

Εκκενώθηκαν τα κεντρικά γραφεία μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τα δικαιώματα των Αμερικανών μουσουλμάνων στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, όταν το προσωπικό παρέλαβε μία επιστολή που περιείχε μια λευκή σκόνη. Προκαταρκτικές εξετάσεις ωστόσο έδειξαν ότι η ουσία ήταν αβλαβής.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οργάνωσης Μάχα Σάγιεντ, η επιστολή στάλθηκε στο Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) και περιείχε ένα σημείωμα που έγραφε: «Να πεθάνετε με οδυνηρό θάνατο, Μουσουλμάνοι».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ιμπραήμ Χούπερ, στη βόρεια Καλιφόρνια, ένα παράρτημα του CAIR στην Σάντα Κλάρα επίσης εκκενώθηκε σήμερα, μετά από παρόμοια επιστολή με σκόνη.

Η αστυνομία και οι κοινότητες μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προετοιμαστεί για ένα αντιμουσουλμανικό κύμα μετά από την επίθεση ενός ζεύγους μουσουλμάνων στην Καλιφόρνια που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άτομα.

Η Σάγιεντ είπε ότι η οργάνωση λαμβάνει μηνύματα μίσους στη σελίδα του στο Facebook καθημερινά.

Το επεισόδιο συνέβη λίγες μέρες αφότου ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μουσουλμάνους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης