ΗΠΑ : Γιατί οι Ρεμπουπλικάνοι δεν έχουν κανένα μέλλον

Οι Ρεμπουπλικάνοι στις ΗΠΑ είναι πια μια μόνιμη μειοψηφία πολιτικά για ένα απλό λόγο: Είναι δεξιοί και... λευκοί! Συνεπώς είναι μειοψηφία και στην ίδια την κοινωνία όπου οι αφροαμερικάνοι αυξάνονται διαρκώς. Σύντομα δεν θα κερδίζουν ποτέ εκλογές - θα τις παίρνουν οι Δημοκρατικοί λόγω εκλογικού συστήματος - οπότε οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να αλλάξουν αυτό το εκλογικό σύστημα.

Ωράια λοιπόν, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά του απέναντι στους 16 αντιπάλους του για το χρίσμα στους Ρεμπουπλικάνους: συγκεντρώνει ποσοστό 28% σε εθνικό επίπεδο, από 20% που είχε στα τέλη Ιουλίου. Ε και; Μπορεί να κερδίσει τον όποιο... Δημοκρατικό υποψήφιο αργότερα;

Στην κούρσα των ρεμπουμπλικάνων, τον ακολουθεί, σε μεγάλη απόσταση, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον με 12% ενώ στην τρίτη θέση, με 7%, βρίσκονται τρεις υποψήφιοι: ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ και ο επίσης γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.

«Ο Τραμπ αποδεικνύει ότι δεν είναι απαραίτητο να σε εκτιμούν για να είσαι πρώτος» δηλώνει ο Τιμ Μαλόι, ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος δημοσκοπήσεων του Κουίνιπιακ.

Στο Δημοκρατικό Κόμμα, το ποσοστό της Χίλαρι Κλίντον έχει πέσει στο 45% από 55% που ήταν πριν από έναν μήνα ενώ ο κυριότερος αντίπαλός της για το χρίσμα, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, συγκεντρώνει 22%.

Ο Τζο Μπάιντεν, που δεν είναι βέβαιο ότι θα μπει τελικά στην κούρσα των εκλογών, λαμβάνει ποσοστό 18%, όμως φαίνεται ότι σε μια αναμέτρηση με αντίπαλο τον Τραμπ θα κέρδιζε κατά κράτος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης