Ην. Βασίλειο: Αλυσίδα σουπερμάρκετ θα αντικαταστήσει κάθε πλαστική συσκευασία εντός πενταετίας

Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Iceland δεσμεύτηκε να αφαιρέσει όλα τα πλαστικά από τα δικά της προϊόντα εντός των επόμενων πέντε ετών, και να τα αντικαταστήσει με ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί. Η αλυσίδα σουπερμάρκετ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο πρώτος μεγάλος λιανοπωλητής στη χώρα που δεσμεύεται για την πλήρη εξάλειψη των πλαστικών.

«Ο κόσμος έχει ξυπνήσει όσον αφορά τη μάστιγα των πλαστικών. Μία τεράστια ποσότητα πλαστικών εισέρχεται κάθε μέρα στους ωκεανούς μας, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στο θαλάσσιο μας περιβάλλον και τελικά στην ανθρωπότητα, αφού όλοι εξαρτώνται από τους ωκεανούς για την επιβίωσή τους», δήλωσε στον Guardian ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ρίτσαρντ Γουώκερ.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι είναι πλέον πρακτικό να γίνει η μετάβαση σε προϊόντα χωρίς πλαστικά, χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη των εναλλακτικών συσκευασιών. «Δεν υπάρχει πια δικαιολογία για την υπερβολική ποσότητα πλαστικών συσκευασιών, που δημιουργούν άχρηστα απόβλητα και βλάπτουν το περιβάλλον μας», δήλωσε ο Γουτώκερ. Η αλυσίδα σουπερμάρκετ έχει ήδη αφαιρέσει τα πλαστικά καλαμάκια από τα καταστήματα και τα προϊόντα της.

Η κίνηση της εταιρείας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές όπως ο Τζον Σόβεν, εκτελεστικός διευθυντής της Greenpeace Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος αναγνώρισε την «τολμηρή υπόσχεση», πιέζοντας άλλους λιανοπωλητές και παραγωγούς τροφίμων να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης