Εφαρμογή του Facebook εντοπίζει χρήστες σε περιοχές που έχουν πληγεί από τρομοκρατία

Το Facebook ενεργοποίησε για πρώτη φορά λειτουργία εντοπισμού χρήστη του, για συμβάν που δεν ήταν φυσική καταστροφή. Την ενεργοποίηση της λειτουργίας ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δίνοντας την ευκαιρία τόσο σε Γάλλους όσο και σε τουρίστες που βρίσκονταν στο Παρίσι να καθησυχάσουν με μια κίνηση συγγενείς και φίλους.

Η συγκεκριμένη λειτουργία χρησιμοποιεί γεωγραφικές συντεταγμένες και εντοπίζει τους χρήστες που βρίσκονται σε σημεία που έχουν πληγεί από μια καταστροφή. Αμέσως στέλνει στα άτομα αυτά μια ειδοποίηση, με την οποία τους ρωτά εάν είναι ασφαλείς και τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν «check in» στους φίλους τους ενημερώνοντάς τους ότι δεν κινδυνεύουν.

Το safety check είχαν εμπνευστεί οι προγραμματιστές του δημοφιλούς δικτύου το 2011 παρακολουθώντας τη χρήση των social media μετά το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Στη σημερινή του μορφή παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2014 και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά τον σεισμό στο Νεπάλ. Ωστόσο και σε αυτό το ζήτημα δεν έλειψε η κριτική σχετικά με το γιατί ενεργοποιήθηκε η λειτουργία στις επιθέσεις του Παρισιού αλλά όχι στις επιθέσεις που είχαν γίνει την προηγουμένη ημέρα στη Βηρυτό.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης