Ευρώπη: Σε αυτά τα μέρη, ο χειμώνας είναι μαγικός

Αν τα καλοκαίρια κινούμαστε όσο πιο νότια γίνεται στα ευρωπαϊκά εδάφη, την εποχή αυτή ανεβαίνουμε στα βόρεια, αψηφώντας το κρύο, προκειμένου να απολαύσουμε τις ιδιαιτερότητες όμορφων πόλεων που μας δελεάζουν για χειμερινό ταξίδι.

Μπέργκεν-Νορβηγία, με φόντο το Βόρειο Σέλας

Το Μπέργκεν της Νορβηγίας έχει όλα αυτά που συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκανδιναβικό χωριό: πολύχρωμα ξύλινα κτίρια, γραφικό λιμάνι και θέα που κόβει την ανάσα στα εντυπωσιακά φιορδ.

Σίγουρα το μέρος είναι όμορφο και το καλοκαίρι, ωστόσο τους χειμερινούς μήνες έχει κάποιος την ευκαιρία να απολαύσει και το Βόρειο Σέλας, το εκπληκτικό αυτό ουράνιο φαινόμενο που μαγεύει όποιον καταφέρει να το δει στη ζωή του.

Κι αν πρόκειται να… ξεπαγιάσετε στο επόμενό σας ταξίδι, τουλάχιστον να το κάνετε απολαμβάνοντας αυτό το φυσικό θαύμα.

 

Άμστερνταμ-Ολλανδία, για χριστουγεννιάτικες διακοπές
 

Η αλήθεια είναι πως το Άμστερνταμ είναι μαγικό την περίοδο των γιορτών, με τους εορτασμούς για τα Χριστούγεννα να διαρκούν όλο το μήνα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η πόλη χάνει τη μαγεία της και τους επόμενους μήνες. Λόγω, μάλιστα, του ότι φημίζεται για τον υπερτουρισμό της, η εποχή μετά τις γιορτές είναι πιο ήσυχη για όσους θέλουν να αποφύγουν τα πλήθη, τα οποία όσο οι θερμοκρασίες πέφτουν, απομακρύνονται.

Όπως και να’χει, με πολύ ή λίγο κόσμο, η θέα στα χιονισμένα κανάλια, τα «ζεστά» εστιατόρια και το comfort ολλανδικό φαγητό με πολύ ψωμί και πατάτες, είναι ό,τι πρέπει για τον χειμωνιάτικο καιρό.