Επιθέσεις με drones στη Μόσχα

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν πολλά κτίρια στη Μόσχα προκαλώντας «μικρές» ζημιές αλλά κανένα σοβαρό τραυματισμό, δήλωσε νωρίς την Τρίτη ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν.

«Το πρωί, τα ξημερώματα, επίθεση με drones προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε κτίρια. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης έχουν σπεύσει επιτόπου (…) Κανένας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά», τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες «ως τώρα», ανέφερε ο δήμαρχος μέσω Telegram.

«Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της πόλης βρίσκονται στο σημείο των επεισοδίων», δήλωσε ο Σαμπιάνιν, προσθέτοντας ότι δύο άτομα χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, την οποία έλαβαν επί τόπου χωρίς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στην πλατφόρμα Telegram, τέσσερα από δέκα UAVs που κινούνταν προς τη ρωσική πρωτεύουσα καταρρίφθηκαν. Ο περιφερειάρχης της Μόσχας έκανε λόγο μέσω της ίδια πλατφόρμας για «αρκετά» τέτοια αεροσκάφη που αναχαιτίστηκαν καθώς πλησίαζαν την πόλη.

Επίσης, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ορισμένοι κάτοικοι ενός κτιρίου στην οδό Profsoyuznaya της Μόσχας στα νότια της πόλης απομακρύνθηκαν από το κτίριο.

Για τις επιθέσεις «τρέχει» έρευνα από την ερευνητική επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση που εξέδωσε. «Οι ερευνητές της ερευνητικής επιτροπής ερευνούν τα γεγονότα της πτώσης UAV σε κτίρια στη Μόσχα… Στο πεδίο εργάζονται επίσης υπάλληλοι της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής. Τα άτομα που εμπλέκονται στο έγκλημα εντοπίζονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες δεν έχουν επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Δεν ήταν σαφές ποιος πραγματοποίησε την επίθεση. Το περιστατικό ωστόσο έρχεται καθώς σημειώνονται επιθέσεις για τρίτη συνεχόμενη νύχτα στο Κίεβο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την κατάρριψη δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το Κρεμλίνο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για ουκρανική εμπλοκή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης