Εν αναμονή της ανακοίνωσης της McLaren για Αλόνσο

Η ανακοίνωση απομένει για να γίνει ο Φερνάντο Αλόνσο ο νέος πιλότος της McLaren. Στο τέλος της χρονιάς ο ίδιος θα αποχωρήσει από την Scuderia με την McLaren να είναι ο πιο λογικός προορισμός για τη συνέχεια της καριέρας του, με δεδομένη μάλιστα την επιθυμία της Honda να εξελίξει το μονοθέσιο με τον κινητήρα της.

Για την ολοκλήρωση της μεταγραφής μεγάλο ρόλο έπαιξαν  οι Ιάπωνες καθώς φημολογείται ότι έχουν κάνει στον Ισπανό μια μυθική οικονομική προσφορά με αμοιβή-μαμούθ για διετές συμβόλαιο, που σπάει τα ρεκόρ στην F1.

Η συμφωνία με τον Αλόνσο είναι πλέον δεδομένη, αλλά καθυστερεί η ανακοίνωση της καθώς η McLaren περιμένει να  να «κλείσει» το ζήτημα με τον δεύτερο πιλότο της ομάδας προτού επισημοποιήσουν τον «γάμο... » με τον Ισπανό.

Λέγεται πάντως ότι ο Aλόνσο έχει ζητήσει για  teammate του και έχει υποδείξει τον Μπάτον, καθώς πιστεύει ότι οι δύο τους μαζί θα μπορέσουν ευκολότερα να βοηθήσουν στην εξέλιξη της ομάδας και την πορεία της προς την κορυφή.

Η ανακοίνωση της McLaren, όταν έρθει, θα λύσει και τα χέρια της Ferrari, που περιμένει να ανακοινώσει την ένταξη του Σεμπαστιάν Φέτελ  στο δυναμικό της.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης