Διαλύονται οι κατασκηνώσεις του «Occupy Wall Street» Επενέβη η αστυνομία ύστερα από απαίτηση των δημάρχων

Ακτιβιστές στο Λος Άντζελες συλλαμβάνονται, καθώς η αστυνομία εισβάλλει στο χώρο του δημαρχείου, όπου τα μέλη του Occupy Los Angeles έχουν κατασκηνώσει εδώ και δύο μήνες (EPA/MICHAEL NELSON)

Στην απομάκρυνση των κατασκηνωτών-μελών του κινήματος Occupy Wall Street προχώρησε η Αστυνομία του Λος Αντζελες και της Φιλαδέλφεια, ανταποκρινόμενες στο σχετικό αίτημα των δημάρχων.

Στην περίπτωση του Λος Αντζελες η επιχείρηση έγινε περίπου δύο 24ωρα μετά τη διατύπωση του σχετικού αιτήματος από τον ισπανικής καταγωγής δήμαρχο. Συμμετείχαν 1.700 αστυνομικοί και έγιναν 200 συλλήψεις.

Ο δήμαρχος πάντως διευκρίνισε ότι τα μέλη του κινήματος μπορούν να συνεχίσουν να διαδηλώνουν στο ίδιο σημείο, αρκεί να το εγκαταλείπουν το βράδυ.

Χωρίς επεισόδια έγινε και η αντίστοιχη επιχείρηση στη Φιλαδέλφεια.  

Σημειώνεται ότι οι κατασκηνωτές στην Πόλη των Αγγέλων αποτελούσαν τη μεγαλύτερη «ενεργή» εστία διαμαρτυρίας του κινήματος, μετά την απόφαση των Αρχών της Νέας Υόρκης να απομακρύνουν τους κατασκηνωτές από το Πάρκο Ζουκότι του Μανχάταν.

Οι πιο σημαντικές εστίες κατασκηνωτών στις ΗΠΑ βρίσκονται πλέον στο Σαν Φρανσίσκο και την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα. Μάλιστα, στην Ουάσινγκτον ο δήμαρχος έχει δώσει άδεια στους διαδηλωτές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αρκεί οι σκηνές να μην ξεπερνούν τις 500.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης