Δεν υπάρχουν... ΟΥΦΟ

Ο Λευκός Όίκος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει αποδείξεις περί επαφής ανθρώπων με εξωγήινους, μετά από αιτήσεις στην ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Λευκός Οίκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινοι σε έναν πολύ απομακρυσμένο γαλαξία, αλλά διαβεβαίωσε χθες ότι δεν έχει καμία απόδειξη ότι έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους.

Αυτή η άκρως ασυνήθιστη ανακοίνωση από την πλευρά του Λευκού Οίκου δόθηκε στη δημοσιότητα από σύμβουλο του Ομπάμα στην ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, σε απάντηση σε δυο αιτήσεις με υπογραφές μερικών χιλιάδων ανθρώπων που ζητούν την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου στο θέμα αυτό.

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας, ούτε έχει στη διάθεσή της πληροφορίες για επαφές εξωγήινων με ανθρώπους», εξηγεί ο Φιλ Λάρσον.

«Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για συμβάντα τα οποία να έχουν αποκρυφθεί από τους ανθρώπους», τονίζει ο σύμβουλος του Ομπάμα.

Ο Λάρσον, ο οποίος δεν απέκλεισε την ύπαρξη εξωγήινων, παραδέχθηκε ότι και η Nasa δεν αποκλείει κάτι τέτοιο.

«Πολλοί επιστήμονες, ανάμεσά τους και μαθηματικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των αστεριών του σύμπαντος, να υπάρχει ένας πλανήτης διαφορετικός από το δικό μας στον οποίο να φιλοξενείται ένα είδος ζωής. Πολλοί από τους επιστήμονες αυτούς επισημαίνουν την ίδια στιγμή ότι οι πιθανότητες να έλθουμε σε επαφή με κάποιον από τους πλανήτες αυτούς είναι εξαιρετικά μικρές δεδομένων των αποστάσεων. Όλα αυτά είναι καθαρές εικασίες. Το μόνο τεκμηριωμένο στοιχείο είναι το ότι δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη στη Γη για την ύπαρξη εξωγήινων», τονίζει ο Λάρσον.

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύεται σε απάντηση δυο αιτήσεων με 17.000 υπογραφές που ζητούν από την κυβέρνηση να αποκαλύψει στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων.

Στη μια από τις αιτήσεις τονίζεται ότι εκατοντάδες στρατιώτες και αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι και υπογραμμίζεται ότι πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση κάτι τούς κρύβει.

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης