Δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια στη Γερμανία

Η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση προωθεί με έμφαση τους ενισχυτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, αλλά τώρα ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ οτι τα εμβόλια δεν είναι αρκετά.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Tagesthemen ο νέος υπουργός Υγείας είπε: «Δεν έχουμε αρκετά εμβόλια. Αυτό εξέπληξε πολλούς - κι εμένα». 

Σύμφωνα με το «Spiegel», μόνο 1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τη BioNTech είναι διαθέσιμες για ενισχυτικούς εμβολιασμούς τον Ιανουάριο.

Ο Λάουτερμπαχ αποκάλυψε στην εκπομπή Tagesthemen ότι εργαζόταν για μέρες για να αντιμετωπίσει αυτήν την ανεπάρκεια εμβολίων.

«Χρησιμοποιώ επίσης τα κανάλια που έχουμε απευθείας με εταιρείες, αλλά όλα πρέπει να λειτουργούν με τρόπο συμβατό με την ΕΕ», εξήγησε.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Νόμιμων Ιατρών Ασφάλισης Υγείας, Αντρέας Γκασέν, έκανε λόγο για ένα μοιραίο μήνυμα προς όλους όσοι ειναι πλήρως αφοσιωμένοι στην καταπολέμηση της πανδημίας.

«Μόλις φτάσαμε σε ταχύτητα ρεκόρ με τους εμβολιασμούς στη Γερμανία, έρχονται αυτά τα νέα», είπε στην εφημερίδα «Bild». Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί αγοράστηκαν πολύ λίγο εμβόλια στη χώρα παρασκευής του εμβολίου.

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ ζήτησε από τον Λάουτερμπαχ να προμηθευτεί περισσότερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

«Αυτό θα πρέπει επίσης να επιχειρηθεί με μη συμβατικές μεθόδους και σε άμεση επαφή με τους κατασκευαστές εμβολίων», είπε ο Βαυαρός πολιτικός.

Όταν ρωτήθηκε εάν η έλλειψη οφείλεται  σε αποτυχία του προηγούμενου υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν, ο Χόλετσεκ περιορίστηκε να πει οτι «το θέμα είναι πώς μπορούμε να πάρουμε περισσότερα εμβόλια».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης