Δεκάδες τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα στη Βαρκελώνη

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατύχημα με τρένο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελώνης, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός έχουν τραυματιστεί σοβαρά. «Δέκα οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων πέντε σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ εξετάζεται η κατάσταση 30 ακόμη», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Όπως διευκρίνισε, συνολικά 48 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από το ατύχημα, αλλά για τους 30 δεν έχει αποσαφηνιστεί αν είναι πραγματικά τραυματισμένοι ή όχι.

Το ατύχημα σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό στο ιστορικό κέντρο της Βαρκελώνης, όταν ένα περιφερειακό τρένο της εταιρείας Rodalies προσέκρουσε στο διάζωμα στις 07:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας). «Ήταν ένα τοπικό τρένο το οποίο προερχόταν από το Σαν Βισέντε ντε Καλντερόν», είχε δηλώσει νωρίτερα μια άλλη εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

‘Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Sur, όλοι οι δρόμοι γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν κλείσει για την κυκλοφορία προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των υπηρεσιών διάσωσης στον σταθμό.

Πολλοί επιβάτες ήταν όρθιοι μέσα στο τρένο την ώρα της σύγκρουσης, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των τραυματιών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης