Δίωξη '' αγανακτισμένων '' και από τις πλατείες της Καλιφόρνια.

Σε νέες συλλήψεις «αγανακτισμένων» κατά της Wall Street προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο επιχείρησης απομάκρυνσής τους στο Σαν Ντιέγκο.

Αστυνομικοί συνέλαβαν 51 διαδηλωτές σε μια πλατεία στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο, όπου οι διαδηλωτές είχαν στήσει έναν καταυλισμό εδώ και τρεις εβδομάδες, και άλλους 11 σε κοντινό πάρκο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντέιβιντ Στάφορντ.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην επιχείρηση που ολοκληρώθηκε σε περίπου 45 λεπτά.

Η επιχείρηση οργανώθηκε τρεις ημέρες μέρες μετά από εκείνη στο Όκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας διαδηλωτής, ο Σκοτ Όλσεν, πρώην πεζοναύτης, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν 97.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο υποστήριξε ότι λάμβανε «πολυάριθμες καταγγελίες» περί ανθυγιεινών συνθηκών λόγω ανθρώπινων περιττωμάτων, χρήσης ναρκωτικών, σκουπιδιών κ.λπ., στον καταυλισμό των διαδηλωτών.

Οι κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» εναντίον της Γουόλ Στριτ, που έχουν επεκταθεί σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις, συνεχίζονται στη Νέα Υόρκη, όπου χθες η αστυνομία κατέσχεσε γεννήτριες που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές διότι, όπως είπε, αποτελούσαν «κίνδυνο για την ασφάλεια», κι ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης