Δίκες χωρίς νόημα κατά του 75χρονου Μπερλουσκόνι.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Υποθέσεις που έχουν παραγραφεί και αφορούν ζητήματα προ... 20ετίας εξακολουθούν να εκδικάζονται εις βάρος του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία. Έτσι ιταλοί εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα στο δικαστήριο την καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε φυλάκιση πέντε ετών ως ενόχου των κατηγοριών ότι δωροδόκησε με 600.000 δολάρια τον βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς για να καταθέσει ψευδώς σχετικά με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μπερλουσκόνι.

Στον Μιλς, σύζυγο της βρετανίδας πρώην υπουργού Τέσα Τζόουελ, είχε επιβληθεί ποινή 4,5 ετών φυλάκισης για δωροληψία, την οποία όμως δεν εξέτισε επειδή είχε επέλθει παραγραφή του αδικήματος.

«Έχουμε τη βεβαιότητα, πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας, ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος», δήλωσε στο δικαστήριο για τον Μπερλουσκόνι ο εισαγγελέας Φάμπιο Ντε Πασκουάλε.

Αν ο Μπερλουσκόνι κριθεί ένοχος, η ετυμηγορία θα είναι απλώς συμβολική, καθώς οι δικηγόροι του θα καταθέσουν έφεση και η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο επειδή το φερόμενο αδίκημα χρονολογείται από το 1997 και θα έχει επίσης παραγραφεί.

Ο 75χρονος Μπερλουσκόνι δικάζεται επίσης για κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ότι πλήρωνε για σεξ με ανήλικη πόρνη και στις 15 Μαρτίου πρόκειται να αρχίσει η δίκη του για κατηγορίες ότι αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σε μια υπόθεση που σχετίζεται μ' ένα τραπεζικό σκάνδαλο του 2005.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης