Γκισλέν Μάξουελ: Ένοχη για διακίνηση ανηλίκων στο σκάνδαλο Έπσταϊν

Η Γκισλέν Μάξουελ κρίθηκε ένοχη για εμπλοκή για στρατολόγηση και εμπορία νεαρών κοριτσιών για σεξουαλική κακοποίηση από τον Τζέφρι Έπσταϊν. 

Η Βρετανίδα καταδικάστηκε την Τετάρτη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν μετά από συνεδρίαση των ενόρκων για περίπου πέντε ημέρες.

Την έκριναν ένοχη για πέντε από τις κατηγορίες εναντίον της, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εμπορίας ανηλίκων, η οποία επισύρει πιθανή ποινή φυλάκισης έως και 40 ετών. 

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 65 ετών εάν καταδικαστεί διαδοχικά και για τις πέντε κατηγορίες. Δεν ορίστηκε ημερομηνία καταδίκης για την Μάξουελ, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ξεχωριστή δίκη για τις κατηγορίες της ψευδορκίας.

Η ετυμηγορία που προσφέρει δικαιοσύνη για τα θύματά του με μεγάλη καθυστέρηση, αναφέρει το Bloomberg. 

«Ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη ήταν πάρα πολύ μακρύς», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντάμιαν Ουίλιαμς, του οποίου το γραφείο άσκησε δίωξη στην υπόθεση. «Αλλά, σήμερα, αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Θέλω να επαινέσω τη γενναιότητα των κοριτσιών, πλέον μεγάλων γυναικών, που βγήκαν από τις σκιές και μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το θάρρος και η προθυμία τους να αντιμετωπίσουν τον κακοποιό τους κατέστησαν δυνατή αυτή την υπόθεση και το σημερινό αποτέλεσμα», είπε. 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Μπόμπι Στάινχαιμ δήλωσε, από την πλευρά του στους δημοσιογράφους στο δικαστήριο το βράδυ της Τετάρτης, ότι θα ασκηθεί έφεση. 

«Πιστεύουμε ακράδαντα στην αθωότητα της Γκισλέν », είπε. «Προφανώς είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την ετυμηγορία. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε για την έφεση και είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθεί», πρόσθεσε. 

Οι εισαγγελείς είπαν ότι η Μάξγουελ ήταν αναπόσπαστο μέρος των εγκλημάτων του Έπσταϊν. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι χρησιμοποιήθηκε ως «αποδιοπομπαίος τράγος» για τα εγκλήματα του Έπσταϊν, του πρώην φίλου και εργοδότη της, ο οποίος αυτοκτόνησε ενώ βρισκόταν υπό ομοσπονδιακή κράτηση ενώ περίμενε τη δική του δίκη για σεξουαλική εμπορία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης