Γιατί οι Γάλλοι δεν πρόλαβαν τις επίθέσεις στο Παρίσι;

Μέσα σε ελάχιστες ώρες οι Γάλλοι βρήκαν τους δράστες των επιθπεσων στο Παρίσι και τους εξόντωσαν. Θα μπορούσαν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες να είχαν προλάβει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι; Ίσως, εάν είχαν διατηρήσει σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας, υποστηρίζουν γάλλοι πρώην πράκτορες.

Ο Μπερνάρ Σκαρισνί, πρώην διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών εσωτερικού, αποκαλύπτει ότι δυο χρόνια αφότου εγκατέλειψε τη θέση του, οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας του πρότειναν έναν κατάλογο με ονόματα Γάλλων που πολεμούν στη χώρα.

«Για λόγους ιδεολογικούς μου επέβαλαν να αρνηθώ να την παράλβω. "Είναι κρίμα γιατί η πρόταση ήταν καλή ευκαιρία για να επανασυνδέσουμε τις σχέσεις μας και κυρίως να πάρουμε στοιχεία, να ταυτοποιήσουμε πρόσωπα και να παρακολουθήσουμε όλους αυτούς τους Γάλλους που πηγαινοέρχονται ανάμεσα στη Γαλλία και τη Συρία.

Όπως εξηγεί, τώρα δεν ξέρουμε τίποτα γι αυτούς και χάνουμε πολύ χρόνο ζητώντας πληροφορίες από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες που δεν διέρρηξαν ποτέ τους δεσμούς τους με τους Σύρους, αλλά και με τις ιορδανικές, τις ρωσικές, τις αμερικανικές και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης