Γερμανία: Ξεκινούν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και το φίλα προσκείμενο στις επιχειρήσεις κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) ξεκινούν σήμερα τις επίσημες διαπραγματεύσεις τους για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού, αφού όπως αναμενόταν στις εκλογές του περασμένου μήνα κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Μπούντεσταγκ ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Έξι αντιπρόσωποι από κάθε κόμμα θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των ομάδων εργασίας στο Βερολίνο. Συνολικά υπάρχουν 22 ομάδες εργασίας που θα διαπραγματευθούν τις προσεχείς εβδομάδες τις λεπτομέρειες της προγραμματικής συμφωνίας του συνασπισμού, που αποκαλείται «φωτεινός σηματοδότης» από τα χρώματα των τριών παρατάξεων (κόκκινο, κίτρινο, πράσινο).

Η οριστική συμφωνία για το κυβερνητικό σχήμα απέχει αρκετά, καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορές σε ζητήματα πολιτικής και στις επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση που θα χρειαστεί να επιλυθούν, μολονότι έχουν ήδη γίνει προκαταρκτικές, ανεπίσημες συνομιλίες των τριών κομμάτων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης