Γερμανία: Ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και ισλαμιστές οι αρνητές του κορωνοϊού

Το κίνημα των αρνητών της πανδημίας, τίθεται υπό παρακολούθηση από τη γερμανική υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ.

Οι αρνητές («querdenker» στα γερμανικά) θεωρείται ότι έχουν σχέση με την Aκρα Δεξιά, αλλά τοποθετούνται σε ξεχωριστή κατηγορία, πλάι στους ακροδεξιούς, τους ακροαριστερούς και τους ισλαμιστές. 

Στα μέσα Απριλίου, ο Ζεεχόφερ είχε δηλώσει ότι οι αρνητές «είναι όλο και πιο πρόθυμοι να προβούν σε χρήση βίας, για αυτό και εμείς προσανατολιζόμαστε στο να τους θέσουμε υπό παρακολούθηση».

Με βάση την απόφαση που ανακοινώθηκε χθες, οι Αρχές θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές επικοινωνίες των μελών του κινήματος, καθώς και τις τραπεζικές συναλλαγές τους. 

Στην ορολογία των κρατικών υπηρεσιών υπήρχε κενό ως προς την περιγραφή των ενεργειών που προξενούν ανησυχία. Το κενό αυτό καλύφθηκε με τη φράση «verfassungsschutzrelevante delegitimierung des staates», δηλαδή «απονομιμοποίηση των κρατικών θεσμών σε βαθμό που να απασχολεί την προστασία του Συντάγματος».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης