Γαλλία: Πεζοδρομείται -και- ο λόφος της Μονμάρτης

Η δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2022, Αν Ινταλγκό, πέραν του κέντρου της πρωτεύουσας, σκοπεύει να πεζοδρομήσει και τον λόφο της Μονμάρτης.

Σύντομα η Μονμάρτη θα πεζοδρομηθεί τελείως, ενώ η περιοχή θα είναι υποψήφια και για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στα μέσα του 2022, τα αυτοκίνητα πρέπει να απαγορευτούν οριστικά από τη Μονμάρτη. Αυτή είναι η επιθυμία του δημαρχείου του 18ου Διαμερίσματος του Παρισιού , στο πλαίσιο του έργου "Embellir Paris" (σ.σ. Καλλωπίζοντας το Παρίσι) και η υποψηφιότητα του τόπου ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

«Σε ένα μέρος όπως η Μονμάρτη όπου οι δρόμοι είναι στενοί και μικροί, η πεζοδρόμηση είναι μια πραγματική απαίτηση από τους κατοίκους και τους εμπόρους» υποδεικνύει ο Éric Lejoindre, δήμαρχος του 18ου Διαμερίσματος.

Στο τέλος του έτους, ο σοσιαλιστής δήμαρχος πρέπει να ξεκινήσει διαδικασίες διαβούλευσης για την πεζοδρόμηση, με τις οδικές υπηρεσίες να καθορίζουν πρώτα τα περιγράμματα του έργου, και ιδίως την έκταση της πεζοδρομημένης ζώνης.

Από τις πιο φημισμένες συνοικίες του Παρισιού, η Μονμάρτη αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.  Η Μονμάρτη λόγω των πολυάρθιμων μπουάτ και καμπαρέ που συγκέντρωνε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταξύ των οποίων βέβαια και το περιβόητο Μουλέν Ρουζ, απέκτησε σταδιακά τη φήμη μιας «μποέμικης» συνοικίας, όπου σύχναζαν ζωγράφοι και καλλιτέχνες. 

Η πεζοδρόμηση του λόφου είναι ένα από τα στάδια της υποψηφιότητας της συνόδου κορυφής του Παρισιού για την ένταξη στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 για να ενισχύσει τον τουρισμό στα περίχωρα του Παρισιού, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης