Γαλλία: Νεαρη μουσουλμάνα κατά του νεκρού καθηγητή...

Μια 19χρονη φοιτήτρια Βιολογίας, η οποία έγραψε στο Facebook για τον καθηγητή Σαμουέλ Πατί ότι «του άξιζε» να πεθάνει, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή με την κατηγορία της «απολογίας της τρομοκρατίας».

Η νεαρή θα πρέπει επίσης να παρακολουθήσει ένα μάθημα αγωγής του πολίτη μέσα στους επόμενους έξι μήνες, όπως αποφάσισε το δικαστήριο της Μπεζανσόν.

Σχολιάζοντας ένα άρθρο τοπικής εφημερίδας, στο οποίο ανακοινωνόταν μια συγκέντρωση στη μνήμη του καθηγητή, η 19χρονη έγραψε: «Δεν του άξιζε να τον αποκεφαλίσουν, αλλά να πεθάνει, ναι».

Το σχόλιο αυτό το εντόπισε και το κατήγγειλε ένας άλλος χρήστης, με αποτέλεσμα χθες να συλληφθεί η φοιτήτρια στο πανεπιστήμιό της και να τεθεί υπό κράτηση.

«Λυπάμαι που έγραψα αυτό το σχόλιο, ζητώ συγγνώμη. Είμαι κατά αυτού που έγραψα» είπε η ίδια στο δικαστήριο, υπογραμμίζοντας ότι διέγραψε την ανάρτησή της το ίδιο βράδυ, αφού κατάλαβε ότι το έγραψε «χωρίς να το σκεφτεί». 

«Δεν είμαι κατά αυτού που έκανε (ο καθηγητής), που έδειξε ένα σκίτσο (του προφήτη Μωάμεθ). Είναι καθηγητής και διδάσκει το μάθημά του όπως θέλει», πρόσθεσε η νεαρή, η οποία προέρχεται από οικογένεια μουσουλμάνων από την Αλγερία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης