Γαλλία: Μόνο ένας στους τέσσερις πείστηκε από τις ομιλίες Μακρόν - Φιλίπ

Mόλις έναν Γάλλο στους τέσσερις έπεισαν η ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του Κογκρέσου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό της χώρας Εντουάρ Φιλίπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Harris Interactive για το RMC και το Atlantico.

Η ομιλία του Μακρόν τη Δευτέρα έπεισε μόλις το 26% των ερωτηθέντων, ενώ το 42% δήλωσε ότι δεν πείστηκε και το 32% δεν απάντησε.

Η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης έπεισε το 27% των ερωτηθέντων, ενώ το 41% είχε διαφορετική άποψη και το 32% δεν απάντησε.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οι Γάλλοι τάσσονται σε ποσοστό 80% υπέρ της μείωσης του φόρου κατοικίας, 79% υπέρ της αύξησης των επιδομάτων αναπηρίας και γήρατος, 70% υπέρ της δημιουργίας 15.000 νέων θέσεων στις φυλακές, 62% υπέρ των αλλαγών στις απολυτήριες εξετάσεις του λυκείου, 52% υπέρ της αύξησης της τιμής του πακέτου τσιγάρων στα 10 ευρώ και τέλος 49% υπέρ των υποχρεωτικών εμβολίων στα παιδιά.

Παράλληλα το 52% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα προκαλέσει αύξηση της φορολογίας, ενώ το 10% περιμένει το αντίθετο και το 38% δεν αναμένει καμία αλλαγή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης