Γαλλία: Μία σύλληψη για το σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο – Τι «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία

Οι γαλλικές αρχές κλίνουν προς την πιθανότητα ακροαριστεροί εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από τις ενέργειες δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν.

«Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων» ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά την έρευνα για τους δολιοφθορείς. Ο τρόπος που έδρασαν, φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών, σημείωσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ακτιβιστής της άκρας αριστεράς συνελήφθη την Κυριακή σε εγκατάσταση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF.

Η δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Πατρίς Βεργκριέτ ανέφερε στο RTL ότι όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV) κινούνται πλέον κανονικά.

Περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων ενεργειών, μεταξύ τους 100.000 των οποίων τα δρομολόγια ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Βεργκριέτ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης