Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξετάζει ο Μακρόν

Η παραλλαγή Όμικρον καθίσταται κυρίαρχη στη Γαλλία και η κυβέρνηση συνεδριάζει εκτάκτως αυτή τη Δευτέρα με αφορμή ένα νέο Συμβούλιο Άμυνας Υγείας. 

Αναμένονται ανακοινώσεις περισσότερες από τις αναμενόμενες από τους Γάλλους καθώς πλησιάζει η Πρωτοχρονιά, αναφορικά με διάφορα θέματα: επιστροφή στα σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας, απομόνωση στενών επαφών κρουσμάτων.

Η πρόταση πολλών μελών της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια για την προεδρία Βαλερί Πεκρές, η οποία ζητά να αναβληθεί η επιστροφή στα σχολεία. Εάν το θέμα συζητηθεί, είναι απίθανο σε αυτή τη φάση να παραταθούν οι σχολικές διακοπές, αναφέρει το BFMTV.

To βασικό ερώτημα των Γάλλων είναι αν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 Δεκεμβρίου. Σίγουρα το ερώτημα αυτό θα τεθεί στο πρόγραμμα αυτού του νέου Συμβουλίου Άμυνας Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Πολλές επιλογές είναι διαθέσιμες στην κυβέρνηση. Το πρώτο, απίθανο σε αυτή τη φάση σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνίσταται σε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, όπως και πέρυσι.

Δεύτερη επιλογή, αποτελεί το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων. Η ιδέα αυτή είχε ήδη τεθεί στο τελευταίο Συμβούλιο Άμυνας, αλλά δεν υιοθετήθηκε από τον Μακρόν. Αλλά θα μπορούσε να αναθεωρηθεί με την αύξηση των λοιμώξεων. Το Σάββατο, η Δημόσια Υγεία της Γαλλίας ανακοίνωσε 104.000 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες, απόλυτο ρεκόρ από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Εξάλλου ήδη έχουν ακυρωθεί τα πυροτεχνήματα το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου και η πώληση τροφίμων και αλκοόλ θα απαγορευτεί στους δημόσιους δρόμους, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Ολιβέ Βεράν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης