Γαλλία: Απέκλεισαν την πιθανότητα συγκυβέρνησης με τον Μακρόν οι Ρεπουμπλικανοί

Μπροστά στον κίνδυνο πολιτικής κρίσης, και έχοντας χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, ο Εμανουέλ Μακρόν ψάχνει συνεργασίες.

Ο πρώτος αρχηγός του κόμματος που έγινε δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο σήμερα, ο Πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών είπε φεύγοντας από το Μέγαρο των Ηλυσίων ότι είχε «μια εγκάρδια αλλά ειλικρινή και άμεση συνομιλία».

Ωστόσο, «επανέλαβα στον πρόεδρο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να εμπλακούμε σε κάτι που θα μπορούσε να είναι προδοσία των ψηφοφόρων μας: έχουμε κάνει εκστρατεία κατά της πλειοψηφίας και της κυβέρνησής του, παραμένουμε στην αντιπολίτευση με αποφασιστικό αλλά υπεύθυνο τρόπο». επιβεβαίωσε ο Κριστιάν Ζακόμπ. «Δεν τίθεται θέμα να μπούμε σε λογική συμφωνίας, συνασπισμού ή συνεργασίας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη θέση των Les Republicains σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο Ζακόμπ είπε στον πρόεδρο ότι «θα περίμενε να δει τα κείμενα».

«Υπάρχει ανάγκη αύξησης των συντάξεων, θα περάσει από παράταση της περιόδου εισφορών, δεν υπάρχουν άλλες λύσεις», δικαιολόγησε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «ήθελε να μιλήσουμε», εκτίμησε ο πρόεδρος των LR, «αλλά του είπα ότι φέρει πολύ βαριά ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση, εργαλειοποιώντας τα άκρα και θέλησε να μας αποδυναμώσει».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης