Γαλλία: «Όχι» σε νέους περιορισμούς «για την ώρα», λέει ο Ατάλ

Η Γαλλία δεν βλέπει καμία ανάγκη για lockdown ή περισσότερους περιορισμούς για τον Covid «αυτή τη στιγμή», ακόμη και καθώς χώρες όπως η Ολλανδία θέτουν προληπτικά περισσότερους περιορισμούς, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση France 2, ο Ατάλ είπε ότι έχουν ανακοινωθεί όρια στις συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την κατάσταση καθώς η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται γρήγορα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός νέου lockdown, είπε: «Αν θεωρήσουμε ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ξανά το ζήτημα. Τίποτα δεν αποκλείεται κατ' αρχήν».

Η γρήγορη διαδικασία για την εγγραφή για την ενισχυτική δόση βοηθά, συμπλήρωσε ο Ατάλ, σημειώνοντας ότι η δόση είναι αποτελεσματική κατά της Όμικρον.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σε tweet ότι η Γαλλία θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσειςαπό την Τρίτη. Αυτό θέτει τη χώρα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, είπε ο Ατάλ.

Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να αναβάλει την επαναλειτουργία των σχολείων τη νέα χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για τις προεδρικές εκλογές του 2022, είπε. «Θα ψηφίσουμε κανονικά τον Απρίλιο», είπε ο Ατάλ.

Ξεχωριστά, η γαλλική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με επιχειρήσεις και συνδικάτα σχετικά με τη σκοπιμότητα χρήσης δελτίων εμβολιασμού στους χώρους εργασίας, με μια συζήτηση για το θέμα στο κοινοβούλιο να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους, είπε.

 

Με πληροφορίες από Le Figaro, Bloomberg

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης