Γάλλοι τουρίστες ταξιδεύουν στη Μαδρίτη για καφέ και μπίρα

Γάλλοι τουρίστες που κουράστηκαν από το αυστηρό εθνικό locksown συρρέουν στα σύνορα με την Ισπανία για να πάνε στη Μαδρίτη, όπου τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν σε εξωτερικούς χώρους μέχρι τις 10 μ.μ.

«Εδώ, υπάρχει ζωή - όλα συμβαίνουν!» είπε η 22χρονη φοιτήτρια Κλάρα Σουντέ καθώς έφευγε από μια μουσική εκδήλωση κοντά στην πολυσύχναστη γκραν ΒίαVia της Μαδρίτης. Η Σουντέ έφτασε στην πόλη λίγο πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να επισκεφτεί τον φίλο της.

«Όλα είναι ανοιχτά. Ακόμη και με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, μπορεί κάποιος να κάνει πολλά πράγματα», δήλωσε στο Reuters.

Με τους πολιτιστικούς χώρους της Γαλλίας κλειστούς, τα εστιατόρια να μην  μπορούν να σερβίρουν γεύματα και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ., πολλοί αναζητούν τη διασκέδαση στην πρωτεύουσα του νότιου γείτονά τους.

Αν και κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει κάνει υποχρεωτική τη μάσκα και μείωσε κατά 50% τη διάθεση τραπεζιών στους δημόσιους χώρους, ωστόσο ακολουθεί μία χαλαρή πολιτική μέτρων, αψηφώντας τις εθνικές συστάσεις για το κλείσιμο χώρων φιλοξενίας και μη απαραίτητων καταστημάτων.

«Χωρίς τουρισμό ... δεν έχουμε κανέναν», είπε ο Λούσιο Μπούργκος - Σεσπέντες, υπέθυνος σε ένα εστιατόριο στην πλατεία Σάντα Άνα της Μαδρίτης.

Ένας σερβιτόρος, ο Έντου Λούνα Edu Luna, ο οποίος εργάζεται σε τάπας μπαρ απέναντι από την πλατεία, συμφώνησε, σημειώνοντας ότι οι Γάλλοι πιάνουν τώρα έξι στα δέκα τραπέζια.

Ήταν άνετος με την προστασία των αλλοδαπών λόγω καλών μέτρων ασφάλειας στο χώρο εργασίας όπως η απολύμανση, η μάσκα και η μειωμένη πληρότητα. «Νομίζω ότι είναι υπέροχο και έξυπνο επιχειρηματικα, γιατί χωρίς τουρίστες, δεν θα έχουμε να φάμε».

 

Οι Γάλλοι τουρίστες ξεπέρασαν τους Βρετανούς και τους Γερμανούς τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου της Ισπανίας.

Από τους περίπου 650.000 τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ισπανία τον Δεκέμβριο, περισσότεροι από 164.000 ήταν Γάλλοι.

«Ένιωθα κουρασμένος και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε ο 22χρονος Τεό Περούτσι πίνοντας μπίρα και παίζοντας χαρτιά με την αδερφή του. «(Θέλαμε) να κάνουμε ένα ταξίδι και να ζήσουμε κανονικά. Η ζωή εδώ είναι ωραία».

Ωστόσο, η εισροή νέων τουριστών που αναζητούν διασκέδαση μπορεί να αποδειχθεί προβληματική. Η αστυνομία διέλυσε δύο πάρτι που οργάνωσαν Γάλλοι υπήκοοι και είχαν συγκεντρώσει δεκάδες άτομα χωρίς μάσκα σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, παρά την απαγόρευση των νοικοκυριών να συνωστίζονται σε εσωτερικούς χώρους.

Η αστυνομία ερευνά εάν το γεγονός ήταν τυχαίο, ή αν υπάρχει δίκτυο τουρισμού οργανωμένο από Γάλλους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης