Γάζα : Επί χρόνια χωρίς αεροδρόμιο και λιμάνι

Οι Ισραηλινοί εξοντώνουν μεθοδικά τον λαό της Παλαιστίνης. Το σχέδιο είναι διαχρονικό. Παράδειγμα το Διεθνές Αεροδρόμιο της Γάζας, που εγκαινιάστηκε, με κόκκινα χαλιά και φιλαρμονικές να παιανίζουν, τον Δεκέμβριο του 1998 από τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον και θεωρήθηκε  διπλή πύλη εξόδου: και προς τον κόσμο και προς ένα καλύτερο αύριο.

Μέσα σε λίγα χρόνια, το Ισραήλ βομβάρδισε πρώτα τον πύργο ελέγχου, μετά τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης και τελικά το κομψό, μαροκινής αισθητικής, κυρίως κτίριο. Σήμερα το αεροδρόμιο της Γάζας είναι ένα ερείπιο στην έρημο.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες το αεροδρόμιο - μαζί με το νέο λιμάνι της Γάζας, που ποτέ δεν χτίστηκε, αν και οι σχεδιασμοί του κράτησαν 20 χρόνια - κυριαρχεί στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Παλαιστινίων για το τέλος του πολέμου αυτού του καλοκαιριού.

Η Χαμάς απαιτεί να λειτουργήσουν και τα δύο, αεροδρόμιο και λιμάνι, ως σημεία εισόδου και εξόδου για ανθρώπους και προϊόντα. Το Ισραήλ αρνείται φοβούμενο λαθραία διακίνηση όπλων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης