Βυθίστηκε το εμβληματικό πλωτό εστιατόριο Jumbo του Χονγκ Κονγκ

Ένα πλωτό εστιατόριο που ήταν ένα διάσημο ορόσημο του Χονγκ Κονγκ βυθίστηκε, λίγες μέρες αφότου ρυμουλκήθηκε μακριά από το λιμάνι όπου λειτουργούσε για σχεδόν 50 χρόνια.

Το εστιατόριο Jumbo ανατράπηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ενώ κατευθυνόταν προς μια άγνωστη τοποθεσία, ανακοίνωσε η μητρική του εταιρεία.

Η Aberdeen Restaurant Enterprises δήλωσε ότι είναι πολύ λυπημένη για το συμβάν, αλλά ότι κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

Το εστιατόριο έκλεισε τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19.


EPA/JEROME FAVRE
 

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν φάει την καντονέζικη κουζίνα του όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Queen, και του Τομ Κρουζ.

Είχε χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό και σε πολλές ταινίες - συμπεριλαμβανομένης μιας ταινίας για τον Μποντ, «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι» του 1974 (The Man With the Golden Gun) - αλλά η πανδημία έπληξε την επιχείρηση λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Οι ναυτικοί μηχανικοί είχαν προσληφθεί για να επιθεωρήσουν το πλωτό εστιατόριο πριν από το ταξίδι και «όλες οι σχετικές εγκρίσεις» είχαν ληφθεί, είπαν οι ιδιοκτήτες.

Το σκάφος επρόκειτο να παραμείνει σε άγνωστη τοποθεσία ενώ περίμενε νέο χειριστή.

Όμως βυθίστηκε την Κυριακή κοντά στα νησιά Paracel αφού «συνάντησε αντίξοες συνθήκες» και άρχισε να το καταλαμβάνει νερό, ανέφερε η Aberdeen Restaurant Enterprises.

«Το βάθος του νερού στο σημείο είναι πάνω από 1.000 μέτρα, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την εκτέλεση εργασιών διάσωσης», πρόσθεσε.


EPA/JEROME FAVRE
 

Ενώ η πανδημία ήταν «το κερασάκι στην τούρτα», το εστιατόριο αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα εδώ και χρόνια. Η διαχειρίστρια εταιρεία Melco International Development δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η επιχείρηση δεν ήταν κερδοφόρα από το 2013 και είχε μεγάλες απώλειες.

Πηγή: BBC

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης