Βρετανία: Πέφτουν τα κρούσματα, ανεβαίνουν οι θάνατοι από Covid-19

Τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από Covid-19 από τον Μάρτιο κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο, με την βρετανική κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι η πανδημία «δεν έχει τελειώσει ακόμη» παρά τη συνεχιζόμενη πτώση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν την Τρίτη 23.511 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός ο οποίος μειώνεται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε, φτάνοντας στους 131. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τις 17 Μαρτίου.

Η «καθυστερημένη» αυτή αύξηση στον αριθμό των θανάτων δικαιολογείται και συμβαδίζει με το διάστημα που συνήθως μεσολαβεί μεταξύ των λοιμώξεων και της σοβαρής νόσησης από Covid-19, δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα τον Ιούνιο και στις αρχές του μήνα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλήρως εμβολιασμένο πάνω από το 70% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι δεν εμβολιάζονται αρκετοί νέοι.

Οι Βρετανοί υπουργοί δήλωσαν ότι οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως για να εισέρχονται στα νυχτερινά κέντρα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να επεκταθούν σε αθλητικές εκδηλώσεις και συναυλίες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης