Βρετανία: Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει έκκληση για έρευνα της «Δέλτα plus»

«Επείγουσα έρευνα» για τη  μετάλλαξη της παραλλαγής Δέλτα-γνωστή ως «Δέλτα plus», ζήτησε ο πρώην επίτροπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων & Φαρμάκων, Σκοτ Γκόττλιμπ, την ώρα που στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφεται  αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

«Χρειαζόμαστε επείγουσα έρευνα για να καταλάβουμε αν αυτό το στέλεχος Δέλτα plus είναι πιο μεταδοτικό, έχει μερική διαφυγή του ανοσοποιητικού», ανέφερε ο Γκότλιμπ σε tweet του.

«Δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική, αλλά θα πρέπει να εργαστούμε για να χαρακτηρίσουμε πιο γρήγορα αυτές και άλλες νέες παραλλαγές. Έχουμε τα εργαλεία», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Γκότλιμπ έρχονται μετά την ανακοίνωση των επιδημιολογικών δεδομένων την Κυριακή, σύμφωνα με τα οποία, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε το υψηλότερο ημερήσιο άλμα σε νέα κρούσματα από τα μέσα Ιουλίου.

Οι εβδομαδιαίοι θάνατοι από τον ιό έχουν ξεπεράσει τους 800 για κάθε μία από τις τελευταίες έξι εβδομάδες, αριθμός υψηλότερος συγκριτικά με άλλες μεγάλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg.

Μέχρι σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει σχεδόν 140.000 θανάτους που σχετίζονται με τον Covid.

Το στέλεχος «Δέλτα plus» περιλαμβάνει τη μετάλλαξη K417N, η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία γιατί η ίδια μετάλλαξη σχετίζεται επίσης από την παραλλαγή Βήτα που έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο επανεμφάνισης.

Βρετανοί ερευνητές υποστήριξαν στα τέλη Ιουνίου ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι η πρόσθετη μετάλλαξη είναι πιο ανησυχητική.

Γερμανική εφημερίδα που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα διαπίστωσε ότι ενώ τόσο το στέλεχος Δέλτα όσο και το «Δέλτα plus» μολύνουν τα πνευμονικά κύτταρα πιο αποτελεσματικά από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού, το «Δέλτα plus» δεν φαίνεται να είναι σημαντικά πιο επικίνδυνο από το Δέλτα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης