Βρετανία: «Προσεκτικό» σχέδιο για την άρση του lockdown

Όλα τα σχολεία στην Αγγλία αναμένεται να ανοίξουν ξανά στις 8 Μαρτίου στο πλαίσιο του «προσεκτικού», και σε τέσσερα μέρη, σχεδίου του Βρετανού πρωθυπουργού για άρση του lockdown.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα στους βουλευτές τον τελικό του οδικό χάρτη στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Οι περιορισμοί θα αρθούν σε φάσεις και τέσσερις προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται σε κάθε στάδιο.

Είναι κατανοητό ότι η πρώτη φάση θα χωριστεί σε δύο μέρη:

Πρώτη φάση, πρώτο μέρος (από τις 8 Μαρτίου) - Όλα τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν με υπαίθρια αθλήματα και δραστηριότητες μετά το σχολείο. Η ψυχαγωγία σε δημόσιο χώρο - όπως ένα πάρκο - θα μπορούσε να επιτραπεί μεταξύ δύο ατόμων, πράγμα που σημαίνει ότι θα τους επιτρεπόταν να καθίσουν για καφέ, ποτό ή πικνίκ.

Πρώτη φάση, δεύτερο μέρος (από τις 29 Μαρτίου) - Αναμένονται υπαίθριες συγκεντρώσεις έξι ατόμων ή δύο νοικοκυριών, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κήπων.

Εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα τένις ή μπάσκετ, θα μπορούσαν να ανοίξουν εκ νέου και οργανωμένα αθλητικά για ενήλικες και παιδιά, όπως το ποδόσφαιρο βάσης, θα μπορούσαν επίσης να επιτραπούν.

Επίσης στις 8 Μαρτίου, οι νέοι κανόνες θα επιτρέπουν σε κάθε τρόφιμο σε μονάδα φροντίδας στην Αγγλία να έχει έναν τακτικό επισκέπτη.

Και από τις 29 Μαρτίου είναι επίσης κατανοητό ότι οι άνθρωποι θα μπορούν και πάλι να ταξιδεύουν έξω από τις περιοχές τους - παρόλο που πιθανότατα θα εξακολουθεί να συνιστάται η διαμονή σε τοπικό επίπεδο και δεν θα επιτρέπονται οι διανυκτερεύσεις.

«Θα είμαστε προσεκτικοί σχετικά με αυτήν την προσέγγιση, ώστε να μην αναιρέσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μέχρι στιγμής και τις θυσίες που ο καθένας από εσάς έχει κάνει για να κρατήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους ασφαλείς», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι τέσσερις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται σε κάθε φάση χαλάρωσης είναι:

  1. Το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού συνεχίζει να πραγματοποιείται.
  2. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια μειώνουν επαρκώς τον αριθμό των ατόμων που πεθαίνουν από τον ιό ή χρειάζονται νοσοκομειακή θεραπεία
  3. Τα ποσοστά μόλυνσης δεν διατρέχουν κίνδυνο αύξησης των εισαγωγών στο νοσοκομείο
  4. Οι νέες παραλλαγές του ιού δεν αλλάζουν ριζικά τον κίνδυνο που διατρέχεται με την άρση των περιορισμών

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, οι τέσσερις προϋποθέσεις  πληρούνται επί του παρόντος, οπότε το πρώτο βήμα χαλάρωσης στη χώρα θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί για τις 8 Μαρτίου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης