Βραζιλία: Ύποπτος «ομολόγησε» συνεργεία σε διπλό φόνο (Βρετανός δημοσιογράφος και Βραζιλιάνος ειδικός στις υποθέσεις των αυτοχθόνων τα θύματα)

Ύποπτος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε να διενεργείται αφού εξαφανίστηκαν πριν από δέκα ημέρες ο Βρετανός δημοσιογράφος Ντομ Φίλιπς και ο Βραζιλιάνος ειδικός στις υποθέσεις των αυτοχθόνων Μπρούνου Αραούζου Περέιρα ομολόγησε πως ήταν συνεργός στη δολοφονία και την ταφή των πτωμάτων τους και οδήγησε τις αρχές σε τοποθεσία όπου ανασύρθηκαν «ανθρώπινα λείψανα», ανακοίνωσε χθες Τετάρτη αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Βραζιλίας.

«Την Τρίτη το βράδυ αποσπάσαμε την ομολογία του πρώτου από τους δύο υπόπτους που συνελήφθησαν, μας αφηγήθηκε λεπτομερώς πώς διαπράχθηκε το έγκλημα και μας είπε πού είχαν θαφτεί τα πτώματα», εξήγησε ο Εντουάρντου Αλεσάντρ Φόντσις, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πολιτεία Αμαζόνας, τονίζοντας πως ο ύποπτος ομολόγησε ότι ήταν συνεργός στο «έγκλημα», χωρίς να διευκρινίσει τον ρόλο του.

«Έγιναν ανασκαφές επιτόπου, οι έρευνες θα συνεχιστούν, όμως ήδη βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα», είπε.

«Αφού μπορέσουμε να επαληθεύσουμε με τη συνδρομή ιατροδικαστικών πως πράγματι πρόκειται για υπολείμματα των πτωμάτων του Ντομ Φίλιπς και του Μπρούνου Περέιρα, θα τα παραδώσουμε στις οικογένειες», πρόσθεσε.

Μερικές ώρες πριν από τη ανακοίνωση αυτή, τηλεοπτικές κάμερες κατέγραφαν τον έναν από τους δύο υπόπτους καθώς εξερχόταν από αστυνομικό τμήμα και οδηγείτο με πλεούμενο στον τόπο των ερευνών των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Ο πρώτος ύποπτος, ο Αμαρίλντου ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα, αλιέας, 41 ετών, συνελήφθη την 7η Ιουνίου. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως τον είδαν να κινείται με ορμή προς την κατεύθυνση που είχε πάρει η βάρκα του Ντομ Φίλιπς και του Μπρούνου Περέιρα πριν από την εξαφάνισή τους.

Ο δεύτερος ύποπτος, ο Οζενέι ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα, αδελφός του πρώτου, συνελήφθη προχθές Τρίτη το βράδυ διότι τον βάραιναν υποψίες πως «ενεχόταν στην υπόθεση», σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Την Κυριακή, οι αρχές ανακοίνωναν πως βρήκαν ατομικά είδη των δύο αγνοουμένων.

Η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά την ενδεχόμενη ανάμιξη τρίτου προσώπου και είναι πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις, σύμφωνα με τον κ. Φόντσις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης