Βαριές απώλειες Ρώσων και Ουκρανών στρατιωτών καθημερινά

Ο πόλεμος χωρίς νόημα συνεχίζεται στην Ουκρανία με εκατοντάδες στρατιώτες νεκρούς καθημερινά και από τις δυο πλευρές. Σφοδρές μάχες μαίνονται στο Σεβεροντονέτσκ.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει μια βιομηχανική περιοχή και ένα χημικό εργοστάσιο στα ανατολικά της πόλης, όπου εκατοντάδες άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο από τους αδιάκοπους ρωσικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με την κυβερνήτη της περιοχής. Κατά τις ουκρανικές αρχές, περίπου 800 άνθρωποι βρίσκονται σε καταφύγια κάτω από το εργοστάσιο Azot.
  • Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι ο στρατός της Ουκρανίας απελευθερώνει σταδιακά εδάφη στην περιοχή τη Χερσώνας και είχε κάποιες επιτυχίες και στη Ζαπορίζια.
  • Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το Κίεβο, υποσχέθηκε μια απάντηση «την προσεχή εβδομάδα» για το εάν η Ουκρανία θα λάβει καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ε.Ε.
  • Η οικογένεια ενός Βρετανού που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή πολέμησε ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις στο Ντονμπάς δήλωσε ότι είναι «συντετριμμένη» και ζήτησε «επείγουσα συνεργασία» για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του.
  • Ο ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει άλλο ένα νοσοκομείο στο πεδίο λόγω βαρέων απωλειών, σύμφωνα με το Kyiv Independent. Βρίσκεται στο χωριό Σεμπεκίνο στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης