Βαγδάτη: Εισβολή ενόπλων σε κυβερνητικό κτίριο με 18 νεκρούς

Έξι καμικάζι βομβιστές εισέβαλαν την Πέμπτη σε κτίριο ιρακινού υπουργείου, έπιασαν ομήρους και σκότωσαν τουλάχιστον 18 ανθρώπους –στον αριθμό περιλαμβάνονται και οι καμικάζι– πριν οι δυνάμεις ασφαλείας ανακτήσουν τον έλεγχο, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος. Πάνω από 900 οι νεκροί στο Ιράκ τον Ιανουάριο.

Ανώτερος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως οι έξι αντάρτες έπιασαν ομήρους και σκότωσαν τέσσερις απ' αυτούς μέσα στο κτίριο, το οποίο χρησιμοποιείται για την υποδοχή αντιπροσωπειών. Δεν έγινε αμέσως σαφές ποιοι είναι οι άλλοι οκτώ νεκροί.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως κρατικά κτίρια αποτελούν στόχο των εξεγερμένων ισλαμιστών σουνιτών που έχουν εντείνει μια εκστρατεία για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, της οποίας ηγούνται οι σιίτες.

Η επίθεση στο κτίριο που ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών στη βορειοανατολική Βαγδάτη, συμπίπτει με μια σύγκρουση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ιρακινό στρατό και αντικυβερνητικούς μαχητές στη δυτική επαρχία Άνμπαρ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης