Αύξηση στα εγκλήματα μίσους στη Βρετανία μετά την ψήφο για Brexit

Τα στατιστικά στοιχεία της βρετανικής αστυνομίας καταγράφουν σημαντική αύξηση των εγκλημάτων μίσους -με επιθέσεις που στοχεύουν ξένους- μετά το δημοψήφισμα στο οποίο επικράτησε το στρατόπεδο του Brexit. 

To ζήτημα έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά τη δολοφονική επίθεση σε πολωνό εργάτη στο Έσεξ. Η ρητορική του στρατοπέδου του Brexit είχε επικεντρωθεί στο μεταναστευτικό, κυρίως όσον αφορά πολίτες που προέρχονται από άλλες χώρες της ΕΕ και αναζητούν δουλειά στη Βρετανία -στην πρώτη γραμμή, πρόκειται για Πολωνούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Αστυνομικών Διοικητών (NPCC), οι εβδομαδιαίες αναφορές εγκλημάτων μίσους κατέγραψαν σημαντικές διακυμάνσεις μετά το δημοψήφισμα, εκτοξευόμενες αρχικά για να υποχωρήσουν σχετικά στη συνέχεια. 

Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου (μετά την κάλπη) τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν κατά 46% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Την επόμενη εβδομάδα, η αύξηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη, φτάνοντας το 58% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Στα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η αυξητική τάση έχει επιβραδυνθεί αλλά παραμένει: Καταγράφηκαν 2.778 περιστατικά, δηλαδή 14% παραπάνω σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης