Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την φονική έκρηξη σε τζαμί

To Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στη βορειοανατολική επαρχία Κουντούζ, στο Αφγανιστάν την Παρασκευή.

Στην επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 55 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 140 μέσα στο σιιτικό τέμενος. 

Εκφράζονται φόβοι όμως ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100. Οι εικόνες που έρχονται από την αιματηρή επίθεση είναι πολύ σκληρές, με αίματα και διαμελισμένα πτώματα παντού στο εσωτερικό του τεμένους.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στην Κουντούζ, ενώ το σιιτικό τέμενος ήταν γεμάτο με πιστούς.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αλλά οι υποψίες πέφτουν στους σουνίτες του ISIS του Χορασάν.

Είναι ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός των Ταλιμπάν, που μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων προσπαθεί με κάθε μέσο να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς τους.

Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος αυτό, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι.

“Το μεσημέρι σημειώθηκε μια έκρηξη σε ένα τέμενος των σιιτών συμπατριωτών μας…με αποτέλεσμα να γίνουν μάρτυρες και να τραυματιστούν πολλοί συμπατριώτες μας”, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης