Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 280 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ

Στους 280 ανεβάζει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Αφγανιστάν, τον απολογισμό των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Ο σεισμός, μεγέθους 6,1 βαθμών, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα, με επίκεντρο κοντά στην πόλη Χοστ, νότια της πρωτεύουσας, Καμπούλ, ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. 

Είχε βάθος 51 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός σε περιοχές μακριά πάνω από 500 χιλιόμετρα στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Ινδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Τουλάχιστον 255 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 155 τραυματίστηκαν στις περιοχές Μπαρμάλα, Ζιρούκ, Νάκα και Γκαγιάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bakhtar του Αφγανιστάν το πρωί της Τετάρτης. Σωστικά συνεργεία μεταφέρονται στις πληγείσες περιοχές.

Θάνατοι αναφέρθηκαν επίσης στις ανατολικές επαρχίες Χοστ και Νανγκαχάρ, δήλωσε ο Μοχάμεντ Νασίμ Χαγκάνι, επικεφαλής της αρχής διαχείρισης καταστροφών της διοίκησης των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bakhtar, οι τοπικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί εάν η κεντρική κυβέρνηση δεν παράσχει επείγουσα βοήθεια.

«Ένας ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τέσσερις συνοικίες της επαρχίας Πάκτικα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες συμπατριώτες μας και καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια», έγραψε στο Twitter ο Μπιλάλ Καρίμι, αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

«Προτρέπουμε όλες τις υπηρεσίες βοήθειας να στείλουν ομάδες στην περιοχή αμέσως για να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή».

Οι σεισμοί μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στο Αφγανιστάν, ιδιαίτερα σε πολλές αγροτικές περιοχές όπου πολλές κατοικίες δεν είναι τόσο σταθερές ή καλά χτισμένες, σημειώνει το BBC.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης