Αυστραλία: Το ΔΝΤ προειδοποιεί για τις υψηλές τιμές των ακινήτων

Αυστραλία Σίδνευ

Νέα διεθνής έρευνα διαπιστώνει, ότι τα σπίτια στη Μελβούρνη είναι τα ακριβότερα στον κόσμο, ακόμα και από αντίστοιχα σπίτια στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες.

Κατά τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αν οι κλυδωνισμοί της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάσουν αρνητικά την αυστραλιανή κτηματαγορά και η αναμενόμενη πτώση των τιμών εξαγώγιμων αγαθών κατά 14% κλονίσει την αυστραλιανή οικονομία, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Αυστραλίας, Commonwealth Bank, Westpac, NAB και ANZ, που καλύπτουν το 80% των στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Πάντως η αυστραλιανή οικονομία παραμένει ισχυρή και σταθερή διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γουέν Σουάν, με αφορμή την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμια οικονομίας.

Ο κ. Σουάν δηλώνει, ότι η ανακοίνωση του ΔΝΤ ενισχύει τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και το σταθερό στόχο της για επιστροφή στους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς το οικονομικό έτος 2012-2013.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης