Αυστραλία: Δυστύχημα με φουσκωτό κάστρο- Τέσσερα παιδιά νεκρά

Τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πέντε άλλα τραυματίστηκαν σοβαρά όταν έπεσαν από ύψος δέκα μέτρων αφού ο ισχυρός άνεμος παρέσυρε πλαστικό φουσκωτό «κάστρο» σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην πολιτεία της Τασμανίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το ατύχημα συνέβη την Πέμπτη σε μια ημέρα διασκέδασης στο δημοτικό σχολείο στο Ντέβονπορτ της Τασμανίας, στην Αυστραλία. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα παιδιά έπεσαν από ύψος περίπου 10 μέτρων. Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν τις ηλικίες των παιδιών αλλά ανακοίνωσαν ότι δύο αγόρια και δύο κορίτσια πέθαναν.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά είχαν πάει να διασκεδάσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, και αντί γι’ αυτό είχαμε μια τόσο φρικιαστική τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

«Φαίνεται ότι ριπή ανέμου έκανε το κάστρο να σηκωθεί στον αέρα», είπε στους δημοσιογράφους έξω από το δημοτικό σχολείο Hillcrest h διοικητής της αστυνομίας της Τασμανίας, Ντέμπι Γουίλιαμς. 

Οι διασώστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο μετά το ατύχημα περίπου στις 10:00 τοπική ώρα (23:00 Τετάρτη GMT).

Στα παιδιά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθούν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο.  Οι γονείς ειδοποιήθηκαν αμέσως μετά το περιστατικό, που συνέβη την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς.

Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Πίτερ Γκουτβάιν είπε ότι οι αρχές θα δώσουν περαιτέρω πληροφορίες αργότερα την Πέμπτη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης