Αυστραλία:Αβορίγινες, παγίδευσαν την πρωθυπουργό της Αυστραλίας σε εστιατόριο

Julia Gillard Τζούλια Γκίλαρντ

Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ, βρέθηκαν παγιδευμένοι σε εστιατόριο της Καμπέρας που γινόταν η εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής για την «Ημέρα της Αυστραλίας», από 200 εξαγριωμένους Αβορίγινες που διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματα των γηγενών της Αυστραλίας που αποτελούν πλέον μειονότητα. Οι διαδηλωτές κτυπούσαν τις τζαμαρίες και φώναζαν «ντροπή» και «ρατσιστές».

Το επεισόδιο έγινε μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Βουλή. Περίπου χίλια άτομα πήραν μέρος σήμερα σε πορεία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την εγκατάσταση μίας σκηνής Αβορίγινων έξω από την παλαιά βουλή της Αυστραλίας. Την σκηνή αυτή οι Αβορίγινες αποκαλούν «Πρεσβεία των Αβορίγινων».

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ζήτησε την απομάκρυνση, πλέον, της σκηνής αυτής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση Αβορίγινων και υποστηρικτών τους που έσπευσαν να παγιδεύσουν την πρωθυπουργό και τον κ. Άμποτ μέσα στο εστιατόριο.

Δεκάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έσπευσαν στο εστιατόριο για να προστατεύσουν την πρωθυπουργό και τον κ. Aμποτ, τους οποίους φυγάδευσαν από την πλαϊνή πόρτα 20 λεπτά αργότερα. Κατά τη φυγάδευσή της η κυρία Γκίλαρντ έχασε και το ένα της παπούτσι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους στήθηκε η «Πρεσβεία» αλλά «έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο για τους Αβορίγινες, που έχουν κερδίσει τον σεβασμό κάθε Αυστραλού και τώρα έφτασε πλέον ο καιρός να κλείσει».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης