Αυστρία: Φήμες ότι εμβολιάστηκε ο ακροδεξιός Χέρμπερτ Κικλ

Μπορεί να έχει ταχθεί κατά των εμβολίων, ωστόσο, οι φήμες τον θέλουν εμβολιασμένο κατά του Covid-19.

Ο λόγος για τον ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) ο οποίος προβαίνει σε νομικές ενέργειες για τις φήμες που αναφέρουν ότι εμβολιάστηκε κρυφά έναντι του κορωνοϊού.

«Το αν κάποιος εμβολιάζεται ή όχι εναντίον του κορωνοϊού πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή του. Αυτή είναι η ελευθερία της πρόσβασης. Δεν είμαι εμβολιασμένος», αναφέρει η δήλωση που εξέδωσε ο ηγέτης του FPÖ Χέρμπερτ Κικλ.

Να σημειωθεί ότι η φασαρία γύρω από τον Κικλ αποτελεί άλλο ένα χτύπημα για το FPÖ καθώς όλο και περισσότερα μέλη του κόμματος βγαίνουν εμβολιασμένα, ανάμεσά τους και ο πρώην αρχηγός του κόμματος Νόρμπερτ Χόφερ.

Τη φήμη διέδωσε ο PR strategist Βόλφγκανγκ Ρόζαμ μιλώντας στο διαδικτυακό portal oe24, όπου ανέφερε τη φήμη λέγοντας πως «αν όντως συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να παραιτηθεί».

Οι φήμες έχουν δημιουργήσει μια αμήχανη κατάσταση για τον Κικλ, ο οποίος συνεχώς μαίνεται κατά των εμβολίων για τον COVID-19 στις δημόσιες εμφανίσεις του, κατηγορώντας τα ως «πείραμα γενετικής μηχανικής».

Για τον ίδιο οι φήμες αποτελούν μια επίθεση στην «πολιτική αξιοπιστία του μέσω ψεύτικων υποθέσεων και της αναπαραγωγής τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Der Standard, ο δικηγόρος του Κικλ κατέθεσε δικαστική διαταγή κατά του Ρόσαμ στη Βιέννη τη Δευτέρα, ισχυριζόμενος ότι τα σχόλιά του είναι «προσβολή της τιμής και βλάβη της αξιοπιστίας».

Ο Ρόσαμ αντέδρασε χαλαρά καλωσορίζοντας την ακρόαση του δικαστηρίου. «Εκεί μπορούμε επίσης να διευκρινίσουμε τις ασύλληπτες ψευδείς δηλώσεις του ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες από εμβολιασμένους ασθενείς», είπε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης