Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό στην Τουρκία . Δύο δημοσιογράφοι ανάμεσα στους 32 νεκρούς από το σεισμό της Τετάρτης

Ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας έχει προκαλέσει το θάνατο 32 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών (AFAD).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η AFAD αναφέρει ότι από την Τετάρτη τα συνεργεία διάσωσης έχουν ανασύρει 30 επιζώντες από τα ερείπια.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην πόλη Βαν για να κάνουν ρεπορτάζ μετά τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπων.

Ο σεισμός της Τετάρτης είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 17 χλμ. νοτιοδυτικά της Βαν. Προκάλεσε την κατάρρευση 25 κτιρίων, τα οποία ήδη είχαν υποστεί ζημιές από τον προηγούμενο σεισμό και τα 23 μεταξύ αυτών είχαν εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους τους για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο δύο ξενοδοχεία της πόλης ήταν γεμάτα από δημοσιογράφους και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων. Ένας Ιάπωνας, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, υπέκυψε στα τραύματά του την Πέμπτη, δύο ώρες αφότου οι διασώστες τον είχαν ανασύρει «σοβαρά τραυματισμένο» από τα ερείπια του ενός ξενοδοχείου.

 

Πηγή: 
molonoti.gr

Δείτε επίσης