Αργεντινή: Σχεδόν 6.200 συλλήψεις για παραβιάσεις της καραντίνας

Πάνω από 6.000 ανθρώπους συνέλαβαν οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης της Αργεντινής αφότου τέθηκαν σε ισχύ τα εκτενή αυστηρά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε η προεδρία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με την προεδρία, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 6.191 παραβατών σε όλη τη χώρα και η αστυνομία κατέσχεσε εξάλλου 938 αυτοκίνητα. Σε πάνω από 200.000 περιπτώσεις, σε ελεγχόμενους πολίτες δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα σπίτια τους, διότι δεν είχαν λάβει την άδεια να κινηθούν σε εξωτερικούς χώρους.

Έως χθες Πέμπτη, οι αρχές στην Αργεντινή είχαν καταγράψει συνολικά 503 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και εννέα θανάτους.

Για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της επιδημίας, η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες αποφάσισε να επιβληθεί εθνική καραντίνα ως την 31η Μαρτίου.

Οι μόνες περιπτώσεις που επιτρέπεται η έξοδος πολιτών είναι για να προμηθεύονται τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αν και ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων η δουλειά των οποίων κρίθηκε απολύτως απαραίτητη εξαιρέθηκαν από το μέτρο.

Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται τα στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των σωμάτων ασφαλείας, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι φαρμακοποιοί, οι εργαζόμενοι στον εφοδιασμό, στη βιομηχανία των καυσίμων, σε φαρμακευτικές εταιρείες και στον κλάδο της παραγωγής τροφίμων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης