Από τι εξαρτάται η διεκδίκηση επανεκλογής του Μπάιντεν; Από τη μοίρα, την υγεία και τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, άφησε ανοιχτο το ενδεχόμενο να τερματίσει την προεδρία του μετά από μία μόλις θητεία, λέγοντας ότι εξερτάται από τη «μοίρα».

Όπως είπε, θα είναι ξανά υποψήφιος εφόσον παραμείνει καλά στην υγεία του, προσθέτοντας μάλιστα ότι είναι ακόμη πιο πιθανή η υποψηφιότητά του στην περίπτωση που είναι επίσης υποψήφιος ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Μιλώντας στο ABC, ο Μπάιντεν αρχικά δήλωσε ότι σχεδιάζει να διεκδικήσει επανεκλογή. Έπειτα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του.

«Κοίτα, σέβομαι πολύ τη μοίρα. Η μοίρα έχει παρέμβει στη ζωή μου πολλές, πολλές φορές», είπε ο Μπάιντεν. «Αν έχω την υγεία που έχω τώρα, αν είμαι καλά στην υγεία μου, τότε στην πραγματικότητα θα έτρεχα ξανά», δήλωσε. 

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν ο Τραμπ ήταν ο υποψήφιος για το 2024, ο Μπάιντεν χαμογέλασε. «Προσπαθείς να με βάλεις σε πειρασμό τώρα», είπε. «Σίγουρα. Γιατί να μην τρέξω εναντίον του Τραμπ, ως υποψήφιος; Αυτό θα αύξανε την προοπτική τρεξίματος», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Ο Λευκός Οίκος έχει υποστηρίξει ότι ο Μπάιντεν σχεδιάζει να είναι υποψήφιος. «Ο πρόεδρος έχει κάθε πρόθεση να είναι υποψήφιος για επανεκλογή», ​​δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στις 13 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης