Αντί για Pokemon έπιασαν… κλέφτη

Έναν κλέφτη αντί για… σπάνια Pokemon έπιασε το βράδυ της Τετάρτης μία παρέα νεαρών, στην πόλη Νάπιερ, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Λάτρεις του παιχνιδιού Pokemon Go, οι νέοι είχαν βγει για «σαφάρι» στην πόλη, όταν ξαφνικά άκουσαν τον συναγερμό ενός αυτοκινήτου να χτυπά.

Βλέποντας έναν άνδρα με καλυμμένο το πρόσωπό του να τρέχει, οι ριψοκίνδυνοι νέοι κατάλαβαν ότι κάποια κλοπή βρίσκεται σε εξέλιξη και αποφάσισαν να τον ακινητοποιήσουν.

Οι νέοι παγίδευσαν τον μασκοφόρο και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον 28χρονο δράστη.

Αν και δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ακινητοποίησαν τον κλέφτη, το σίγουρο είναι πως οι νέοι δεν χρησιμοποίησαν... Pokeballs -οι μπάλες μέσω των οποίων μπορεί να παγιδεύσει κανείς τα εικονικά «τερατάκια τσέπης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και όπως αναφέρει το Reuters, ο 28χρονος αναμένεται να δικαστεί στις 7 Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κλοπές.

Το Pokemon Go συνδυάζει τα Pokemon με τις δυνατότητες των μοντέρνων smartphones, βάζοντας τους παίκτες να κινούνται στον πραγματικό κόσμο για να αναζητήσουν, μέσα από τα κινητά τους, εικονικά «τερατάκια τσέπης», τα οποία εμφανίζονται στις οθόνες των συσκευών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης