Αδιανόητη δολοφονία 13 φοιτητών σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κουλτούρα της τυφλής βίας δεν έχει τέλος στις ΗΠΑ. Ένοπλος, περίπου 30 ετών, άνοιξε πυρ εναντίον φοιτητών κολλεγίου στο Όρεγκον. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νεκροί ανέρχονται σε 13 και οι τραυματίες περίπου στους 20. Όπως αναφέρει το CNN, ο δράστης εξουδετερώθηκε και συνελήφθη.

Η νέα τραγωδία με πυροβολισμούς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ σημειώθηκε στο Κολλέγιο Αμπκουα ή Αμκουα (Umpqua) στο Ρόουζμπεργκ του Όρεγκον. Σύμφωνα με την πυροσβεστικής υπηρεσίας, άγνωστος αριθμός τραυματιών μεταφέρεται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει κάνει εκστρατεία κατά της οπλακατοχής στις ΗΠΑ δηλώνοντας ότι τα περιστατικά βίας δεν συμβάινουν πουθενά αλλού στον πλανήτη, όμως δεν μπορεί να περάσει σχετικούς νόμους.

Η βία στα σχολέια πάντως είναι μόνιμη στις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο του 2014 έφηβος είχε εισβάλει σε σχολείο του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον, και είχε ανοίξει πυρ κατά μαθητή, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες. Στο περιστατικό είχε τραυματιστεί και ένας καθηγητής. Αργότερα ο ένοπλος έφηβος κατέφυγε στις τουαλέτες του σχολείου, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης