Αδέσποτοι πύραυλοι πέφτουν στην Πολωνία και δολοφονούν δυο αθώους

Η Ρωσία έχει τον εξής σχεδιασμό: Να κρατήσει τα εδάφη που έχει πάρει με φυσικά συνορα τον Δνείπερο και να βομβαρδίζει εκ του ασφαλούς την Ουκρανία στοχεύοντας πολίτες, δηλαδή σπίτια όχι στρατιωτικούς στόχους. 

Ωστόσο από τους 100 πυράυλους που εξαπέλυσε σήμερα χτυπώντας πολυκατοικίες σε Κίεβο και αλλού, δυο αδέσποτοι χτύπησαν την Πολωνία! Αρχικά θεωρήθηκε ότι ειναι δικοί της αλλά τελικά φαίνεται ότι μάλλον είναι υπολείμματα απο καταριφθέν πύραυλο της ή ουκρανικός αμυνόμενος.

Έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας. Πολωνικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για δύο νεκρούς από τους αδέσποτους πυραύλους, οι οποίοι έπεσαν σε έδαφος της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πολωνίας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε αγρόκτημα στο χωριό Przewodow, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. «Πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο, δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί», δήλωσε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Λούκας Κούσι, σύμφωνα με το Reuters.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης