Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες ή ''Κάρλος το τσακάλι'' : ''Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης''

Άρχισε σήμερα στο Παρίσι η δίκη του 62χρονου Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες, γνωστού ως «Κάρλος το Τσακάλι», για τέσσερις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία το 1982 και το 1983 στις οποίες σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 150.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Καράκας "El Nacional", ο Κάρλος ανέλαβε για πρώτη φορά την ευθύνη για τουλάχιστον 100 επιθέσεις, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 1.500 έως 2.000 άνθρωποι. Ωστόσο αρνείται την ευθύνη του για τις τέσσερις αυτές επιθέσεις, για τις οποίες δικάζεται σήμερα.

Είμαι "επαγγελματίας επαναστάτης", απάντησε ο Βενεζουελανός κατηγορούμενος στον πρόεδρο του κακουργιοδικείου Ολιβιέ Λεράν, ο οποίος άρχισε την ακροαματική διαδικασία ρωτώντας τα στοιχεία ταυτότητας του κατηγορούμενου. Το δικαστήριο αυτό είναι αρμόδιο να δικάζει υποθέσεις τρομοκρατίας.

Τη δίκη καλύπτουν 60 Γάλλοι και ξένοι δημοσιογράφοι. Κατά την έναρξη της διαδικασίας, έξι συνήγοροι πήραν θέσεις κοντά στο κλειστό εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να επικοινωνούν καλύτερα με τον πελάτη τους.

Ο Κάρλος συνελήφθη στο Σουδάν τον Αύγουστο του 1994 και έκτοτε δεν βγήκε από τις γαλλικές φυλακές. Κρίθηκε ένοχος το 1997 στο τέλος μιας πρώτης δίκης για τη δολοφονία τριών ανδρών (οι δύο ήταν αστυνομικοί) το 1975 στο Παρίσι και έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 16 Δεκεμβρίου.

Πηγή: 
enet.gr

Δείτε επίσης