Έξαρση βίας στο Ισραήλ- Πάνω από 110 οι νεκροί στη Γάζα

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η αιματοχυσία σε Γάζα και Ισραήλ, με την κατάσταση να εντείνει τις ανησυχίες της παγκόσμιας κοινότητας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας αγωνίστηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο δεκάδες περιστατικά ανεξέλεγκτης βίας μεταξύ Αράβων και Εβραίων πολιτών στις μικτές πόλεις του Ισραήλ. Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε την επίθεσή του στη Γάζα εναντίον της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Χαμάς.

Εβραίοι και Άραβες πολίτες συγκρούστηκαν σε πολλές ισραηλινές πόλεις κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ορκίστηκε να υποτάξει τις ταραχές με «μεγάλη δύναμη».

Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς διέταξε μια «μαζική ενίσχυση» των δυνάμεων ασφαλείας για την καταστολή της εσωτερικής αναταραχής που έχει δει περισσότερους από 400 ανθρώπους να συλλαμβάνονται.

Η χειρότερη για χρόνια εκδήλωση εγχώριας αναταραχή κλιμακώθηκε με το περιστατικό ενός στρατιώτη ο οποίος χτυπήθηκε στη Γιάφα, έναν αστυνομικό ο οποίος πυροβολήθηκε στη Λοντ και μια συναγωγή η οποία πυρπολήθηκε, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Έχουν αναφερθεί επίσης κρούσματα βίας σε όλη τη χώρα, καθώς μεγάλες ομάδες Αράβων και Εβραίων ανδρών αψηφούν τις απαγορεύσεις.

Οι διαμάχες μεταξύ Ισραηλινών πολιτών κλιμακώθηκαν καθώς ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης και πυροβολικό στην αεροπορική του επιχείρηση εναντίον της Χαμάς.

Περίπου 119 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, ανάμεσά τους 50 γυναίκες και παιδιά, και οκτώ έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ από την έναρξη των συγκρούσεων τη Δευτέρα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης